У Дніпрі медичні заклади готують для роботи взимку

24.09.2024 16:10   -

У Дніпрі оновлюють міські лікувальні заклади з дотриманням норм енергоефективності. Під час оновлення одного з міських центрів первинної медико-санітарної допомоги були замінені вікна, двері, радіатори. 


«У нашому закладі замінені усі вікна, двері та на 90 % система опалення. За останні роки наш заклад цілком оновили. Йдеться як про кабінети лікарів, так і коридори, хол тощо. Зараз тут цілком сучасні умови для прийому наших пацієнтів», — каже директорка міського центру первинної медико-санітарної допомоги Альбіна Миколаївна. 


За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Олександри Бодні, нині заклад майже цілком підготовлений до роботи в осінньо-зимовий період.

«Цей центр за останні роки оновили з дотриманням енергоефективності. Тут усюди замінені вікна на металопластикові, а також двері та майже усюди радіатори. Усі ці заходи направлені на енергоефективність. Також центр отримав великий генератор потужністю 100 кВт. У закладі є 4 ще генератори різної потужності. На випадок відсутності електроенергії прийом лікарів тут буде у звичному режимі. Вони виписуватимуть електронні рецепти, направлення тощо. Усього в міських лікувальних закладах 174 генератори: 97 на первинній ланці та 77 на вторинній», — зазначила Олександра Бодня. Вона 24 вересня є черговою по місту. Отже, усі міські лікарні Дніпра та амбулаторії центрів первинної допомоги забезпечені генераторами для безперебійної роботи в умовах блекауту. Також придбано достатню кількість пального для їхньої роботи. Ці запаси постійно оновлюють. 


Також чергова по місту перевірила укриття у згаданому центрі. 


«Укриття достатньо велике. Перша частина була відремонтована торік. А цього року зробили ремонт у другій частині. Залишилося доробити зовсім невеликий обсяг робіт. Зі слів керівництва центру, укриття має попит. Сюди приходять не лише пацієнти, персонал, а й мешканці, що живуть неподалік. В укритті є все необхідне», — додала Олександра Бодня.