У Дніпрі масово отруїлися діти: оновлено

14.03.2019 15:30   -
Автор:

У місті Дніпрі понад 500 учнів однієї школи не з’явилися на навчання, 12 дітей госпіталізували.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу поліції Дніпропетровської області.
“14 березня на навчання до школи у Шевченківському районі не з’явилися 512 учнів з 904. За неофіційною інформацією, 94 з них поскаржилися на погане самопочуття. 12 школярів госпіталізували до лікарні. Їм надається медична допомога”, – йдеться в повідомленні.
Наразі у школі працює відділ ювенальної превенції та санепідемстанція, яка з’ясовує причини погіршення самопочуття школярів.
“Інформація за вказаним фактом внесена до журналу єдиного обліку. Причини погіршення стану здоров’я дітей та інші обставини події встановлюються”, – повідомили у поліції.
За словами речника поліції Дніпропетровської області Анни Старчевської, одна дитина з 12 госпіталізованих перебуває в інфекційному відділенні.
“Стан дітей задовільний. Невідомо, чи пов’язане це з тим, що діти їли в школі, бо двоє з госпіталізованих не їли в їдальні. Зараз ще зарано говорити, що там трапилось. Наразі ми чекаємо інформацію від СЕС, щоб розуміти, що там сталося”, – сказала вона.
Старчевська додала, що поліція наразі встановлює всіх батьків, які ще, можливо, не повідомили про те, що їхнім дітям стало зле.
“Бо інформація про те, що стало зле понад 90 школярам, це та інформація, що передається від одних батьків до інших”, – підсумувала Старчевська.
Офіційний коментар Дніпровської міської ради щодо ситуації у школі № 112
Станом на 17:00 14 березня з діагнозом «гостра кишкова інфекція» було госпіталізовано 13 учнів шкіл № 112 та № 126 у Дніпрі. Як відомо, на час проведення ремонту у будівлі школи № 126 частина її учнів займається у приміщенні школи № 122. 12 дітей наразі перебувають у комунальному закладі «Дніпровська міська клінічна лікарня № 6», одна дитина – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 21 ім. професора Є. Г. Попкової».
Стан усіх госпіталізованих стабільний, повідомляють у департаменті охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради. У школі перебувають працівники Держпродспоживслужби, лабораторні та медичні працівники, щоб встановити причини інциденту.
За інформацією управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, загалом на заняття не з’явилося 588 учнів. Батьки за можливості залишали дітей вдома, щоб упевнитися, що з їхнім здоров’ям усе гаразд.