У Дніпрі майже 100 новобранців осіннього призову урочисто відправили на службу

05.10.2021 17:42   -

Майже 100 призовників Дніпропетровщини урочисто провели на строкову військову службу. Святкове шикування організували на плацу обласного територіального центру комплектування, – повідомляє ДніпроОДА.

Новобранців привітав заступник голови Дніпропетровської ОДА Сергій Карпенко.

«Завзяті, сміливі, справжні патріоти. Бути захисником рідної країни та сім’ї – почесно та благородно. Тож пишаємося молодим поповненням строковиків. А їхнім батькам дякуємо за те, що виховали таких синів. Сьогодні  юнаки подолали межу, яка відділяє призовника від солдата», – зазначив Сергій Карпенко.

Нинішня відправка – перша з початку осіннього призову. Тож її вирішили зробити святковою – щоб запам’яталася новоспеченим армійцям. 

Розпочали традиційно з Гімну України. А представники духовенства області провели ритуал благословення.

«Дніпропетровщина народжує справжніх патріотів та захисників. За час служби хлопці змужніють. Повернуться додому самостійними, впевненими у собі чоловіками», – зауважив військовий комісар Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Анатолій Пікало.

Після урочистостей 97 хлопців вирушили до військових частин. Під козацький марш та отримавши настанови військових комісарів. Попереду в них навчання та складання присяги. Далі почнуться будні військової служби.

18-річний Віталій Русаненко за професією машиніст електровоза та підземних утановок. Працює на шахті. Вважає, що кожен чоловік має відслужити в армії.

«Очікую пройти школу життя. Навчитися чогось нового. У моєму роду всі від діда-прадіда служили», – сказав Віталій Русаненко. 

Петро Подріз помічник машиніста на залізниці. Хлопець після армії планує продовжити військову кар’єру. Каже, це перспективно та відповідально.

Обидва новобранці потрапили за розподілом у 101-шу окрему бригаду охорони Генерального штабу Збройних Сил України.

Під час весняного призову Дніпропетровщина на 100% виконала план. Такого ж  результату планують досягти й під час осіннього. Він триватиме до 31 грудня.

В області ряди армійців поповнять 1,3 тис хлопців від 18 до 27 років. Вони служитимуть у Збройних Силах України, Національній гвардії, Держприкордонслужбі і Державній спеціальній службі транспорту.