У Дніпрі людям з інвалідністю виплатять допомогу на суму майже 1,2 млн грн

01.12.2017 14:45   -
Автор:

За ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова до Міжнародного дня людей з інвалідністю майже 1,2 тис. дніпрян отримають фінансову допомогу на загальну суму близько 1,2 млн грн.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» со ссылкой на пресс-службу горсовета.
Загалом на матеріальну підтримку людей з інвалідністю мерія виділяє майже 11,5 млн грн. Її виплачують в рамках міської комплексної програми. Наразі близько 40 тис. мешканців Дніпра мають інвалідність, понад 3,2 тис. із них – діти.
«У 2018 році ми докладатимемо ще більше зусиль, щоб вирішити проблеми людей з обмеженими фізичними можливостями. Бажаю вам бути міцними духом. Міський голова з вами», – сказав мер Борис Філатов 1 грудня під час урочистого заходу до Міжнародного дня людей з інвалідністю.
Очільник міста підкреслив, що нині, вперше за багато років, міська влада розпочала системну діяльність, щоб зробити Дніпро доступним і безбар’єрним містом для всіх людей.
За словами Бориса Філатова, спеціальної реконструкції потребує чимало інфраструктурних об’єктів. Наразі сучасні дороги роблять із заниженими бордюрами, на сучасних зупинках вкладають тактильну плитку для людей з вадами зору, а у районах міста створюють спеціальні доріжки, що допомагають орієнтуватися сліпим.
Водночас наступного року щомісячну адресну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуть сім’ям, де є люди з інвалідністю дитинства 2-ї групи. Сьогодні її отримують особи з інвалідністю дитинства 1 групи та діти-інваліди. Цьогоріч на це передбачено 11,2 млн грн.
Також місто бере на себе витрати на санаторно-курортне лікування. На це з бюджету виділили понад 2,2 млн грн.
Крім того, у мерії працює комітет безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення. Цього року тут погодили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію 16 об’єктів під розміщення амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.
Проекти розроблені за європейськими стандартами з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Фінансування реконструкції відбувається за підтримки Світового банку.
Також у міському центрі соціальної допомоги (за адресою: вул. Комбрига Петрова, 21) є відділення професійної та соціальної реабілітації. Тут навчають основам професій оператора комп’ютерного набору, швейної справи та майстра з ремонту взуття.
У Дніпрі також працює служба «Соціальне таксі», яка безкоштовно перевозить людей з обмеженими фізичними можливостями. Із початку року послугою скористалися близько 3 тис. дніпрян.
У 2018-му у мерії планують придбати 2 додаткових автобуси, що оснащені підйомниками та пристосовані до потреб людей з інвалідністю.
Зазначимо, що Міжнародний день людей з інвалідністю щороку відзначають 3 грудня. Дату встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.