У Дніпрі капітально ремонтують старий електротранспорт

16.03.2021 17:27   -

У Дніпрі оновлюють старий електротранспорт. Торік капітально відремонтували 46 трамваїв і 6 тролейбусів. У вагоноремонтній майстерні КП «Дніпровський електротранспорт» кипить робота і нині. Зараз на реновації там перебувають 5 трамвайних вагонів та один тролейбус – здебільшого оновлюють ходові трамваїв та електродвигуни.

«Усього Дніпром курсує 263 трамваї та 184 тролейбуси. Тільки-но до майстерні привозять трамвай або тролейбус, його повністю розбирають: демонтується електронне обладнання, викатуються візки, за потреби ремонтують елементи стінок кузова. За збіркою стежить відділ технічного контролю. І потім відремонтований транспорт пускають на випробування, щоб перевірити його безпечність. У різних роботах у нас задіяні 153 працівники», – розповів 16 березня Володимир Легкий, головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт».

Роботи проводяться як ззовні, так і всередині.

«Уже більше ніж п’ять років завдяки допомозі мерії ми замінюємо повністю салони – ставимо нові сидіння, систему опалення, оновлюємо кабіни водія (там уже вся електроніка нова), ставимо туди кондиціонери. А ще кріпимо зовнішні дзеркала. Зараз замінено все освітлення у салонах на світлодіодне. Торік ми 6 тролейбусів перевели на більш економічне управління. На будь-який капремонт наша майстерня дає гарантію у 10 років», – поділився заступник начальника з виробництва вагоноремонтної майстерні КП «Дніпровський електротранспорт» Юрій Карнаушенко.

Також він підкреслив, що для безпеки пасажирів на вікнах і дверях встановлені склопакети: якщо у транспорт кинули каміння, скло покриється павутинкою і не травмує людей. Торік у вагоноремонтній майстерні оновлення пройшли з понад півсотні тролейбусів і трамвайних вагонів. Цього року у планах відремонтувати 43 трамваї (серед них 10, що прибули з Німеччини) та 6 тролейбусів.