У Дніпрі ГО «Платформа Громадський контроль» проводить акції «Гроші на ЗСУ» та водночас хоче майже 65 мільйонів на ремонт палацу

26.05.2024 15:32   -

Громадська організація «Платформа Громадський контроль» підтримала позов до суду, аби той зобов’язав Дніпровську міську раду привести до належного стану шляхом консерваційних та реставраційних робіт Палац профілактики і виділити на це фінансування. Дніпропетровський окружний адміністративний суд частково задовольнив відповідний позов. 

Структурними підрозділами Дніпровської міської ради вже розроблено і погоджено науково-проєктну документацію на протиаварійні та реставраційні роботи на пам’ятці архітектури місцевого значення – Палац профілактики. Загальна вартість робіт складає 64 млн 524 тис. грн. 

Водночас у Дніпрі кожного тижня проводиться акція «Гроші на ЗСУ», де вимагають збільшити видатки з міського бюджету на фінансування Збройних сил України — до 20 % загального бюджету міста.

Активними учасниками акції «Гроші на ЗСУ» є представники Громадської організації «Платформа Громадський контроль». Вони вимагають від Дніпровської міської ради максимального фінансування військових потреб за рахунок зменшення фінансування міського господарства. Але в той же час домагаються через суд виділення понад 64,5 млн грн на реконструкцію, яка не пов’язана з військовими потребами.