У Дніпрі громадські діячі обговорять закон про наркотичні речовини

04.04.2018 09:30   -
Автор:

«ДУХ НАЦІЇ» спільно з представниками громадських, політичних, волонтерських та релігійних організацій міста Дніпро та області анонсує громадське обговорення, яке відбудеться у Дніпровській міській раді 5 квітня з 13 до 14 години у Білій залі Дніпровської міської ради (7 поверх).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на «ДУХ НАЦІЇ».
Громадське обговорення буде проводиться щодо прийняття нової редакції наказу МОЗ України №188 від 12.03.2018, яким визначаються обсяги невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних речовин.
У новій редакції наказу передбачено істотне збільшення розмірів наркотичних речовин: канабісу у 5 разів, героїну у 60, кокаїну у 50, морфіну у 33 і опію ацетильованого у 200 разів.
«Що собою представляє наказ МОЗ 188? Це по суті таблиці, якими користуються в першу чергу правоохоронці та судді для визначення виду відповідальності. Так за невеликі розміри передбачено адміністративну відповідальність згідно ст. 44 КУпАП, а великі і особливо великі це вже кримінальна відповідальність згідно статей 13 розділу Кримінального кодексу України «Злочини у сфері незаконного обігу наркотичних речовин…»
По результатам обговорення представникам буде запропоновано долучитись до підписання скарги-зауваження до вищих посадових осіб держави з тим, щоб наказ 188 МОЗ взагалі не змінювали, а чому нам розкажуть наступні спікери», – йдеться у повідомлення активістів.