У Дніпрі евакуювали всіх учнів школи через сльозогінний газ у повітрі

26.11.2018 13:15   -
Автор:

26 листопада у Дніпрі, у школі № 40, було розпилено невідому речовину. Ймовірно, сльозогінний газ. Було прийнято рішення скасувати заняття у закладі на один день та вжити всіх необхідних заходів безпеки. Майже 700 дітей з СЗШ №40 не допустили до навчального процесу через невідому речовину.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.
За допомогою газоаналізатора фахівці здійснили заміри повітря, перевищень гранично допустимих норм вони не зафіксували.
До лікарів “швидкої” ніхто з учнів або персоналу не звернувся.
На місце виклику прибули 12 працівників обового складу та дві одиниці аварійно-рятувальної техніки.
«Працівники школи помітили дію якоїсь речовини, це був газ, що викликав подразнення слизових оболонок, сльози. Відчутно це було о 7:50 тільки у приміщеннях школи. Адміністрація спрацювала дуже оперативно, всіх дітей одразу було евакуйовано з коридорів та приміщень 1-го, 2-го й 3-го поверхів до майстерень. Відчинили всі вікна. Протягом 10 хвилин приміщення провітрились. Одразу були викликані й медичні працівники, працівники поліції та ДСНС. Вони обстежили всю територію школи, ніяких загорянь або сторонніх предметів знайдено не було. Медики констатували, що жодних наслідків для дітей, які у той час були у школі (це 20-30 осіб), немає. Вчителям теж нічого не загрожує», – зазначили у міськраді Дніпра.
Поліція зафіксувала факт розпилення невідомої речовини та розслідуватиме його. Представник мерії зазначив, що, на думку працівників ДСНС та правоохоронних органів, це було хуліганство. Зараз у школі миють усі горизонтальні поверхні: підлогу, парти, підвіконня. Це роблять про всяк випадок.