У Дніпрі добігає кінця реконструкція приймального відділення лікарні швидкої медичної допомоги

11.05.2021 15:37   -

У Дніпрі, у лікарні швидкої медичної допомоги, закінчується реконструкція приймального відділення, яке стане відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги. Роботи проводяться в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Загальна вартість проєкту реконструкції – близько 132 млн грн, із них 75 млн грн виділено на високотехнологічне медичне обладнання для відділення (магнітно-резонансний та комп’ютерний томографи, ангіограф, обладнання для реанімаційних хворих з моніторами відстежування, апарати ШВЛ тощо).

За словами генеральної директорки клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Вікторії Корпусенко, ремонтні роботи вже завершено. Наразі проводитиметься технічне оснащення приміщень відділення, на яке з муніципального бюджету виділено майже 2 млн грн, а також усі підготовчі роботи до його відкриття, що заплановане на липень нинішнього року.

«Відділення цілком перепланували під комфортне обслуговування хворих, яке відповідатиме усім нормам доступності. Його приміщення є частиною п’ятиповерхової будівлі, де також зробили й зовнішні роботи: оновили фасад, замінили вікна, комунікації, відремонтували покрівлю. Тобто наразі будівля підготовлена під подальший ремонт, який проводитиметься коштом міського й обласного бюджетів. Урешті це буде сучасний центр з екстреної невідкладної медичної допомоги хворим з гострим порушенням мозкового кровообігу та інфарктом міокарда. Окрім того, вже підготовлений проєкт і для реконструкції приймального відділення політравми у лікарні», – сказала Вікторія Корпусенко.

Персонал лікарні з нетерпінням чекає на відкриття відділення екстреної невідкладної медичної допомоги.

«Обслуговування хворих починається з приймального відділення. І від того, як оперативно організована там робота, залежить у більшості й успіх у лікуванні пацієнтів, а подекуди й їхнє життя. Тому, звісно, дуже очікуємо на відкриття нового приймального відділення з комфортними умовами перебування як для пацієнтів, так і для роботи медичного персоналу», – підкреслила завідувачка кардіологічного відділення № 1 лікарні швидкої медичної допомоги Людмила Васильєва.

Зі свого боку завідувачка рентгенологічного відділення лікарні Ірина Верченко додала: «Діагностичне медичне обладнання дозволить якісно проводити діагностику пацієнтам. Наприклад, на новому магнітно-резонансному томографі проводитимемо дослідження головного мозку, а також хребта, м’язів тощо. Завдяки ньому можна діагностувати патологію, яку неможливо побачити на іншому обладнанні».