У Дніпрі до Дня космонавтики влаштують масштабний фестиваль

18.03.2019 16:00   -
Автор:

Чиновники Дніпра планують закріпити за містом статус космічної столиці України. Для цього в 2019-му планують провести кілька масштабних тематичних заходів, щоб залучити туристів.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Вісті Придніпров’я“.
Крім того, в місті створять більше іміджевих космічних локацій, які зможуть відвідувати городяни і гості міста.
У кабінетах мерії приступили до розробки дорожньої карти Roadmap з космічними проектами для інвесторів. У Дніпрі розробили план реконструкції планетарію, який вже закрили для відвідувачів.
На масштабний ремонт і нові проектори планують витратити близько 50 млн грн, які планують отримати від благодійників. Залучити до освоєння космосу на землі планують також місцевих рестораторів.
Крім того, для туристів виготовлять сувеніри та проводитимуть тематичні заходи в різних закладах Дніпра.
При десятці функціонуючих підприємств космосу зараз турист може сфотографуватися біля ракет і відвідати Аерокосмічний центр підготовки молоді імені Макарова, відвідати суто галузеві та наукові заходи.
До Дня космонавтики проведуть Dnipro Space Weekends з 12 по 14 квітня. Фестиваль стартує з космічної вечірки Yuri’s Night, а продовжиться різними тематичними заходами.
Програма буде доступна вже 1-2 квітня. Городяни зможуть ознайомитися з нею на офіційних сторінках в соцмережах. Цього року ми проводимо подібні заходи вперше.