У Дніпрі для містян організували майстер-клас з пересадки дерев

05.10.2020 13:29   -
Автор:

У Дніпрі, на території зеленої зони Самарського району, провели майстер-клас з пересадки дерев. Акцію організували в рамках міської комплексної програми з озеленення міста, яку ініціював міський голова Борис Філатов, та декадника # Дніпро_квітучий. До заходу долучилися всі охочі містяни, у тому числі й слухачі Університету третього віку, а також молодь. 

«У Дніпрі проводиться декадник із озеленення, під час якого по всій території міста висаджуватимуться дерева у дворах, школах, медичних закладах тощо. А зараз для всіх бажаючих спільно з колегами із департаменту парків та рекреацій   вирішили організувати майстер-клас з пересадки дерев, оскільки нині сприятливий для цього час. Сподіваємося, для мешканців вся почута інформацію буде корисною і стане в нагоді», – підкреслив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько. 

Зі свого боку, інженер садово-паркового господарства КП «Дирекція територій та об’єктів рекреацій» Сергій Іщенко зазначив: «Головна мета заходу – розповісти мешканцям, як технічно правильно пересаджувати дерева. Обрали для цього одну із зелених зон, де  так звані порослеві дерева видалялись би. А щоб їх зберегти, вирішили в рамках майстер-класу показати принцип і механізм пересадки дерев, більшість з них – це фруктові. Усе побачене і почуте, нові знання люди зможуть застосовувати на своїх присадибних ділянках, прибудинкових територіях, щоб зберегти саджанці здоровими».

Майстер-клас також проводила й інженерка згаданого комунального підприємства Тетяна Демченко. Зокрема, вона показала, як пересаджувати дерева, на прикладі дикої абрикоси.

У заході також взяли участь працівники міського департаменту благоустрою та інфраструктури.