У Дніпрі діти знімають соціальний ролик про собак з притулку

11.09.2021 12:45   -

У Дніпрі діти з творчої групи “Цікаве кіно” знімають соціальний ролик про собак з притулку. Заняття у групі тривають близько року, діти опановують акторську та операторську майстерність, разом знімають відео переважно на соціальну тематику. У новому ролику хочуть привернути увагу до безпритульних тварин та допомогти знайти їм домівку, – повідомляє Суспільне.

Катерина Стрельченко, режисерка-документалістка, разом зі своїм чоловіком, оператором Дмитром Панковим, рік тому почали займатися з учнями школи №122. Розповідає: ідею зняти ролик про безпритульних собак придумали самі діти, до зйомок долучилися семеро. Сценарій написала сама Катерина.

“Я відправляла таку інформацію, про кожну з собак, її історію, і діти їх розбирали, так би мовити, обирали ту тваринку, яка їм подобається. Вони сьогодні, по суті, розказують історію кожної собаки. Адже у собаки не має свого голосу, от вони будуть їхнім голосом. Будуть намагатися привернути увагу”, — говорить режисерка Катерина Стрельченко.

Це не перша зйомка для Микити Гаркуші, хлопець навчається у четвертому класі, але цього разу каже, хвилювався.

У Дніпрі діти з творчої групи "Цікаве кіно" знімають соціальний ролик про собак з притулку

“Мені дуже було, трошки страшно тому, що я думав, що він мене може трошки вкусити. Я просто подумав про хороше, що він мене не вкусить і в мене пройшов страх”, — говорить учасник проєкту Микита Гаркуша.

Юлія Кофман мріє стати актрисою, розповідає: всіх учасників зворушили історії собак, і вона б хотіла, аби їхній ролик допоміг чотирилапим знайти домівки.

“Я люблю дуже пухнастих собак. Які милі та маленьких, не люблю великих, але вони такі класні. Мені було сумно, що собаку збила машина, це мене засмутило і я захотіла про нього розказати, щоб поділитися із вами такою історією”, — говорить учасниця проєкту Юлія Кофман.

За словами Катерини Стрельченко, ролик викладуть наступного тижня у соціальних мережах.

У Дніпрі діти з творчої групи "Цікаве кіно" знімають соціальний ролик про собак з притулку