У Дніпрі декілька вулиць перейменують на честь відомих містян

24.04.2024 13:26   -

В Дніпрі під час чергової сесії міськради планують перейменувати низку вулиць, назви яких раніше були пов’язані з російським або імперським спадком.

Отже, вулицю Гавриленка, що в Центральному районі, відтепер названо на честь лікаря Ребініна, який свого часу був головним санітарним лікарем Катеринослава та багато зробив для покращення громадського здоров’я.

Вулиця Висоцького в АНД районі присвоєно назву “Вулиця Чорнобривців”. На честь Петра Розумного, вчителя, правозахисника, очільника Дніпропетровської філії Української гельсінської спілки перейменують колишню вул.Говорова (Шевченківський район).

Провулок Гребьонкіна  (Новокодацький район) змінює назву на “Провулок Радний”. Вулиця Кам’яногірська, що також в Новокодацькому районі, відтепер буде вулицею Андріївською. Вулиця Кокчетавська (Самарський район) – тепер вулиця Пікетна, а вул. Мінусинська (АНД район) – вулиця Віктора Сулими.

Вулиця Писарєва у Соборному районі отримала гучну назву “Вулиця Всесвіту”, а вул. Писемського (Новокодацький район) відтепер матиме  назву “Вулиця Родини Ульманів”. Це – відомі у Катеринославі наприкінці 19-го століття підприємці та меценати, які  зокрема опікувалися розвитком бібліотеки у місті. 

Крім того, під час сесії планують надати найменування новим проїздам в Амур-Нижньодніпровському районі  Отже, на мапі міста, в районі  Полтавського шосе і вулиці Шефської,  відтепер з’являться вулиця Успішна та провулок Успішний, а також вулиця Мелодійна. В районі провулка Донецького та вулиці Щитової – вулиця Родинна, в районі вулиці Ернеста Хемінгуея і вулиці Передової – вулиця Горицвіту. 

 Джерело: Наше Місто