У Дніпрі більше тисячі учасників АТО отримають адресну матеріальну допомогу

11.08.2016 09:56   -
Автор:

Протягом серпня-вересня 1 тисяча 136 учасників АТО отримають матеріальну допомогу на реабілітацію та оздоровлення в рамках міської програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей «Родина героя» на 2014-2019 рр., яка повністю фінансується коштом міського бюджету.
Про це під час прямої телефонної лінії 10 серпня повідомила начальник управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Людмила Козловська, пишет Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
«Матеріальна допомога на реабілітацію та оздоровлення надається учаснику АТО один раз на рік. В середньому її сума становить 6 тисяч гривень. Згідно програми сім’ям загиблих учасників АТО надається одноразова матеріальна допомога у розмірі 100 тисяч гривень на родину. З початку цього року таку допомогу отримали 7 сімей, у серпні-вересні її отримають ще 4 родини. Окрім того, такі сім’ї щомісячно отримують матеріальну допомогу у розмірі 2 тисячі 260 гривень (два прожиткових мінімуми)», – зазначила Людмила Козловська.
Вона додала, що відповідно до програми проводиться оплата витрат, пов’язаних із похованням загиблих під час бойових дій в АТО – до 30 тисяч гривень на кожного. За перше півріччя поточного року 4 родинам оплачено витрати на поховання. Також в рамках програми коштом міського бюджету придбано 1 тисячу 216 путівок на оздоровлення дітей учасників АТО. На сьогодні вже оздоровлено 323 дитини.