У Черкасах затримали рекетирів, які вимагали гроші в сім’ї загиблого воїна ЗСУ

26.06.2024 17:02   -

У Черкасах затримали злочинну группу, яка тероризувала родичів загиблих українських воїнів. Про це повідомляє 49000 з посиланням на СБУ.

Задокументовано факт вимагання 5 мільйонів гривень у родини військовослужбовця Збройних Сил України, який загинув на фронті. Дізнавшись про отримання грошової допомоги від держави дружиною та 20-річним сином загиблого, учасники банди одразу вийшли на них із вимогою віддати частину коштів.

Зловмисники, щоб залякати потерпілих, переслідували молодика і погрожували йому інвалідністю, а матері чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки. Окрім грошей, рекетири також вимагали безпідставно визнати одного із них позашлюбним сином загиблого воїна, щоб уникнути мобілізації та виїхати за кордон, прихопивши гроші.

Служба безпеки затримала двох учасників злочинної групи на місці злочину, під час отримання частини «данини». За даними слідства, затриманими виявились місцеві кримінальні елементи, які спеціалізувались на вимаганні неіснуючих боргів з мешканців обласного центру.

Затриманим уже повідомлено про підозру за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою і їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування триває, аби встановити факти можливої причетності банди до інших особливо тяжких злочинів.