У Бучі підрядник та інженер з технагляду вкрали майже 1,2 млн грн на відновлені зруйнованих росією житлових будинків

09.07.2024 15:44   -

У Бучі підрядник та інженер з технагляду завдали майже 1,2 млн грн збитків під час відновлення житлових будинків. Про це повідомляє  49000 з посиланням на прокуратуру.

Під час розслідування було встановлено, що підрядник виконував роботи з відновлення багатоквартирних житлових будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф у місті Буча.

Він склав і видав офіційні документи із завищеними показниками вартості фактично виконаних робіт, використаних матеріалів та витрат.

Інший обвинувачений не забезпечив належним чином технічний нагляд на об’єкті будівництва відповідно до вимог затвердженої проєктної документації та погодив акт приймання виконаних робіт.

На цій підставі товариству зайво перераховано майже 1,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

На них чекає суд – на підрядника за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також на інженера з технагляду за обвинуваченням у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).