У Білому домі пояснили причину щоденних публікацій про можливі терміни початку війни

14.02.2022 10:31   -

Сполучені Штати щодня поширюють інформацію про «можливе вторгнення Росії в Україну», керуючись бажанням «зупинки російського вторгнення». Публікації не служать меті створити в Україні та навколо неї паніку.

Про це заявив радник президента США Джейк Салліван, – повідомляє американський телеканал CNN.

Салліван заявив, що Білий дім збирається робити такі заяви й далі. У Вашингтоні будуть бити тривогу з приводу будь-якої потенційної операції або провокації російської сторони, навіть якщо в інших країнах це будуть називати поширенням паніки.

«Наша думка полягає в тому, що ми не збираємося давати Росії можливість влаштувати сюрприз — спровокувати щось проти України або всього світу. Ми хочемо переконатися, що ми викладаємо світу те, що ми бачимо, настільки прозоро і ясно, наскільки це можливо, і ділимося цією інформацією настільки широко, наскільки можемо» – сказав він.

Салліван також заявив, що американська розвідка відстежує діяльність Росії, а деякі союзники по НАТО роблять заяви, аналогічні американським.

«У нас є інформація, зібрана розвідкою, яка вказує на активне планування цього, і не тільки Сполучені Штати говорять про це… Тому я вважаю, що світ повинен бути готовий до того, що Росія може створити привід, а потім почати потенційні військові дії» – резюмував він.

Нагадаємо, що в Україні не особливо вірять постійним заявам іноземних ЗМІ та деяких зарубіжних політиків про «невідворотне швидке російське вторгнення». Так, радник голови офісу президента Михайло Подоляк заявив, що президент України, керівники розвідки та військове командування повністю контролюють ситуацію.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував інформацію про ймовірне російське вторгнення в Україну вже наступного тижня, сказавши, що не варто приділяти цій інформації багато уваги.

У МЗС України закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.