У бік Землі рухається потужний магнітний шторм

19.10.2020 09:35   -

Найближчими днями Землю накриє потужна магнітна буря, що може викликати різні наслідки для людського самопочуття – від головного болю до зниження активності.

Про це повідомляє UA.news із посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії сонця ФІАН. Уже 20 жовтня почнуться збудження у магнітосфері, а 21-го числа почнеться і сама магнітна буря. Геомагнітний шторм продовжиться 22, 23, 24 і 25 жовтня, після чого ще три дні магнітосфера буде неспокійною.

Кожна людина по-своєму відчує зміни в магнітному полі Землі, що залежить від індивідуальної чутливості організму. Передусім зміни у самопочутті відчуватимуть люди похилого віку, особи із серцево-судинними хворобами та метео-чутливі люди. Втім, учені наполягають, що магнітна буря буде вельми потужною, тож її вплив можуть відчути і здорові люди, що на цей період можуть відчувати розгубленість, втому, апатію тощо.

Магнітний шторм викликаний аномальною активністю Сонця. Вчені дедалі частіше фіксують небезпечні для людей сплески сонячної активності.