У Бердянську підірвали житло зрадника України: за його доносами відбувалися арешти працівників мерії

19.03.2023 20:14   -

За зраду України поплатився черговий колаборант з окупованої частини Запорізької області. У Бердянську невідомі месники влаштували підрив житла місцевого зрадника Сергія Гиренка.

Колишній працівник виконкому Бердянської міськради після початку російської окупації одним з перших перейшов на сторону загарбників: організовував арешти співробітників мерії та змушував приватних підприємців Бердянська працювати на загарбників. Про це повідомляє видання “Бердянськ сьогодні”.

Посилаючись на власні джерела, журналісти каналу повідомили про причини вибуху, який пролунав у Бердянську 19 березня.

“За наявною у нас інформацією, наслідками нещадавнього вибуху в мікрорайоні Колонія, який чув Бердянськ, стало знищення житла одного з місцевих колаборантів. Зрадник – Гиренко Сергій, до переходу на бік ворога працював у Бердянському виконкомі на посаді звичайного спеціаліста відділу інформаційно- комунікаційних ресурсів. Після окупації міста – один з перших перейшов працювати на окупанта, розділяючи проросійські погляди. Активно агітував інших співробітників виконкому йти працювати на окупантів. Погрожував та здавав своїх”, – зазначає видання.

Зокрема, у “послужному списку” колаборанта – написання доносів на співробітників міськради. За доносами Гиренка окупанти починали тиснути на людей з метою змусити їх до співпраці та роботи в окупаційній адміністрації. Також зрадник брав активну участь у примусі міського бізнесу до роботи на російських загарбників.

Гиренко походить з родини педагогів. До початку повномасштабної агресії РФ батько зрадника, Валерій Гиренко, працював вчитпелем хімії, а мати Вікторія викладала біологію у 16 школі Бердянська. Втім, наявність вищої освіти не додала батькам колаборанта ані розуму, ні совісті. За даними видання “уся родина активно вболівала за руських, агітували за референдум, тому діям синочка давали саму високу оцінку”

Обидва були звільнені з роботи місцевим відділом освіти ще влітку 2022 року.

Бажання зрадника вислужитися перед новими “господарями” не лишилося непоміченим. З весни 2022 року він фігурує як підозрюваний у справі про державну зраду, порушеній за матеріалами СБУ.

Тепер же, у “винагороду” за скоєне, зрадник позбувся ще й житла.

При цьому російські окупанти дуже сильно намагаються приховати факт події.

“Окупанти не хочуть оприлюднювати цю інформацію, оскільки за їхньою версію партизанського руху у місті більше немає. До того ж їм і так зараз дуже важко стримувати панічні настрої серед колобарантів. Уже ніхто не сумнівається, що РФ тут не назавжди. Зараз головне питання – як та коли бігти. Наразі перевірити інфомацію щодо наслідків карми не має можливості, оскільки мікрорайон посилено патрулюється окупаційними військовими”, – додали журналісти.