У 63 ЦНАПах Січеславщини надають допомогу з отримання СOVID-сертифікатів

26.11.2021 15:26   -

На Дніпропетровщині у 63 ЦНАПах надають допомогу з отримання електронного COVID-сертифікату. Адміністратори консультують, як згенерувати документ, продовжити термін його дії, усунути помилки, – повідомляє ДніпроОДА.

«Наша обласна команда цифровізації співпрацює з Командою підтримки Дії. Створюємо консультативні осередки. Для мешканців, яким потрібна допомога з отримання сертифікату про вакцинацію. У будь-якому куточку регіону люди можуть звернутися до центрів надання адмінпослуг. Їх фахівці – справжні «універсальні солдати», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

Пункти команди підтримки Дії працюють по всій Україні. Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відвідав такі в Дніпрі та Кам’янському.

«В кожній області відкриваємо точки Команди підтримки Дії. В ЦНАПах, пунктах масової вакцинації, офісах Дія.бізнес. Я знаходжуся зараз у робочому турі. Сьогодні приїхав на Дніпропетровщину. Аби поспілкуватися, отримати зворотній зв’язок. Приємно, що у регіоні майже не виникає труднощів із отриманням COVID-сертифікатів», – сказав Мстислав Банік. 

Дніпро –  12-те місто, куди завітала делегація Дії. Всього запланували об’їхати 25.

«Офіційно представили нову послугу. І це тільки початок. Плануємо відкривати пункти підтримки в усіх центрах масової вакцинації у Дніпрі», – розповів заступник Дніпровського міського голови з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

«Адміністратори успішно пройшли навчання. Готові допомагати не тільки з COVID-сертифікатами, а й з будь-якими адмінпослугами, доступними на порталі Дія», – сказала керівниця  ЦНАП «Правобережний» Олена Огієнко.