У 2021 році школи Січеславщини отримали понад 5 тис нових ноутбуків

11.12.2021 11:13   -

Цьогоріч Дніпропетровщина отримала понад 5 тис ноутбуків для шкіл. Загалом до кінця 2021-го до громад регіону передадуть майже 6 тис одиниць такої техніки. Обладнають майже 350 навчальних закладів, – повідомляє ДніпроОДА.

«Карантин спонукає використовувати нові форми навчання, аби попри обмеження забезпечити якісну освіту. Для проведення дистанційних уроків школи Дніпропетровщини отримують нові ноутбуки. Оновлення технічної бази закладів – один з аспектів освітньої безбар’єрності», – сказала заступниця очільника області. 

Цьогоріч на придбання ноутбуків для шкіл Дніпропетровщини з державного та місцевих бюджетів виділили понад 100 млн грн. Техніку отримують вчителі 5-11 класів. Кожен ноутбук має програми для дистанційного управління комп’ютерним класом та роботи з електронними підручниками.

Розвиток безбар’єрність в Україні – ініціатива першої леді Олени Зеленської. Вже розробили національну стратегію. Передбачена робота за 6 основними напрямками: фізична, інформаційна, суспільна, економічна, цифрова та освітня безбар’єрність.