У 2017 році на підприємствах області знайшли порушень на 100 млн грн

18.01.2018 11:15   -
Автор:

Протягом 2017 року у сфері дотримання законодавства про працю та зайнятість населення державними інспекторами з питань праці проведено 1389 заходів державного нагляду.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу головного управління держпраці у Дніпропетровській області.
За результатами перевірок та інспекційних відвідувань виявлено понад 3900 порушень на 924 суб’єктах господарювання. Керівникам підприємств щодо усунення виявлених порушень внесено 1109 приписів, перед роботодавцями поставлено питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності 195 посадових осіб, винних у порушені трудового законодавства.
Складено і передано до суду 795 протоколів про адміністративні правопорушення. До правоохоронних органів, за ознаками злочину Кримінального Кодексу України, передано 65 матеріалів.
Прийнято понад 1000 рішень про накладання на підприємства фінансових санкцій на загальну суму більш 100 млн. грн.
В результаті проведеної роботи понад 2 тис. працівникам, перед якими у підприємств була заборгованість по заробітній платі, виплачено близько 10 млн. гривень.
Разом з цим державними інспекторами праці проведено 1032 заходи, які пов’язані із застосуванням, роз’ясненням та пропагандою трудового законодавства, законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі 527 у засобах масової інформації. На персональному прийомі державними інспекторами праці прийнято понад 3 тис. громадян, де основними питаннями було розглянуто оформлення трудових відносин та здійснення оплати праці.