Тисяча правоохоронців ліквідовувала наркозлочинність у Дніпрі

13.04.2021 17:22   -

Останні кілька місяців в Дніпропетровській області проходили масштабні спецоперації в сфері протидії наркозлочинності, – повідомляє Нацполіція Дніпра.

Для відпрацювання області було задіяно близько тисячі співробітників поліції, серед них – оперуповноважені, дільничні та слідчі територіальних підрозділів поліції, а також спецназівці і працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю.

Для формування доказової бази були проведено близько 500 обшуків, в ході яких вилучили майже 30 кг канабісу, метадон, прекурсори ти психотропні речовини, а також понад 2,4 тис. Таблеток, до складу яких входять заборонені у вільному обігу речовини. Ми вже писали про це “У Дніпрі наркотики виготовляли в промислових масштабах”.

Серед успішних операцій по протидії наркозлочинності – затримання жителя Дніпра і вилучення близько 10 кг канабісу на суму понад мільйон гривень. Також – ліквідація в обласному центрі злочинної групи в складі п’яти чоловік, які займалися виготовленням та збутом психотропної речовини «метамфетамін» на території м. Дніпро. Під час обшуку у них вилучили психотропи, вартість яких за цінами «чорного» ринку становить понад 200 тисяч гривень.

Всього за поширенням наркотичних засобів були встановлено 326 осіб, з них в даний час 267 вручили повідомлення про підозру у вчиненні наркозлочинів. Також правоохоронці припинили роботу чотирьох наркопритонів і закрили три інтернет-магазини, які торгували наркотичними і психотропними речовинами.