Туреччина збудує в Україні центр безпілотників Bayraktar

29.09.2021 19:23   -

Міністр оборони України Андрій Таран і генеральний директор турецької компанії Bayraktar Savunma підписали меморандум щодо будівництва та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, ремонту і модернізації ударних безпілотників Bayraktar, – повідомляє Офіс президента.

Bayraktar побудує поблизу Василькова (Київська область) центр обслуговування безпілотників, в якому також будуть готувати операторів БПЛА. Згодом в Україні побудують ще низку таких центрів.

“Наступним етапом буде налагодження українсько-турецького виробництва БПЛА. Bayraktar планує інвестувати власні кошти в будівництво в Україні заводу з виробництва безпілотників, на якому будуть працювати українські фахівці. Це створить нові робочі місця та забезпечить надходження до державного бюджету”, – йдеться у повідомленні.

«Ми чекали цього моменту дуже довго. Це важлива подія для нас. Це великий реальний крок вперед. Вдячний президенту Ердогану. Це реальна підтримка суверенітету і незалежності України», — сказав президент Володимир Зеленський після підписання меморандуму.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що безпілотники Bayraktar TB2, які Україна закупила у Туреччини, не припадають пилом на складах, а виконують бойові завдання.