Тунельну балку в Дніпрі незаконно засмічують

08.01.2020 11:42   -
Автор:

Близько 1 га державної землі засмічено!
Південно-східний виярок Тунельної Балки (той, що прилягає до проспекту Праці та вулиці Космічної за автозаправкою «Сентоза»), Комунальне Підприємство УРЕА в останні роки незаконно засипає будівельним сміттям, загрожуючи тим самим знищити наш ліс повністю. Жодних дозволів на смітник КП УРЕА не має, створений ним полігон – незаконний.
Половина смітника – це землі територіальної громади Дніпра, тобто комунальна власність, передана в користування КП УРЕА. А друга половина (близько 1 гектару) – це приналежні державі землі, незаконно захоплені КП УРЕА у Дніпровського Лісництва.
Керівництво Лісництва знало про захоплення. Про це свідчать карти 2013 року, що самі ж лісники використовують. Однак дій, що цьому злочину запобігали б, вони досі не вживали. І тільки завдяки громадській ініціативі, тиску екологів було нарешті відкрито кримінальне провадження проти КП УРЕА.
За фактом захоплення державної землі відкрили кримінальне провадження. Слідчим відділенням Соборного райвідділку поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування.
“Кримінальне провадження відкрили за частиною 1 статті 356-ї Кримінального кодексу України “Самовправство”. Наразі проводиться перевірка в рамках досудового розслідування. Санкція даної статті передбачає покарання від штрафу до арешту”, – повідомила прессекретарка Дніпровського управління поліції Аліна Стадник.
Але справа далека від завершення. Поки ми не будемо мати охоронний статус для Тунельної Балки, поки власті не визнають її природним національним парком, доти напади злодіїв будуть регулярними.
Автор – Олександр Варшавський