ЦВК зловили на публікації недостовірної інформації

22.10.2015 16:05   -
Автор:

Ввечірі 21 жовтня склад Дніпропетровської ТВК не відповідав відображеному у системі “Вибори”, а члени комісії заявили про підробку документів.
Про це Depo.Дніпро повідомляє з посиланням на коментар спостерігача мережі “Опора” Дениса Давидова.
Він наголосив, що постанова ЦВК про заміни у складі Дніпропетрвської ТВК була оприлюднена пізніше, ніж оновився список складу комісії офіційному сайті.
“Член комісії набуває своїх повноважень з моменту складення присяги. А присягу він не може скласти поки немає постанови. Тобто на сайті ЦВК з’явилася інформація, яка не відповідає дійсності. І для нас це велике питання – чи це втручання в роботу інформаційної системи “Вибори” чи це чиясь ініціатива з секретаріату ЦВК”, – повідомив спостерігач.
Крім того після публікації Дениса Давидова на фейсбук щодо перестановок у комісії, “звільнена” зі складу комісії Вікторія Сердюк (партія “Нова політика”) прокоментувала: “Мене не “Нова полiтика” замiнила, а ЦВК. Пан Михайло (голова ЦВК – Михайло Охендовський, – ред.) орден вiдпрацьовуэ або на новий напрацьовує. Нова полiтика взагалi не подавала подання на замiну. Зайшли сфальшованi доки. Питанням займаємось”.