Цьогорічна зима в Україні пройде без імпорту газу

12.11.2023 20:13   -

Вперше в історії незалежної України зима в країні пройде без імпорту природного газу. Це пов’язано зі збільшенням видобутку власного газу протягом останнього року.

За останні роки Україна активно працювала над зниженням залежності від імпортованого газу, і тепер ці зусилля призвели до значущого досягнення. Цей історичний крок є результатом ефективних заходів енергетичної стратегії та розвитку власних ресурсів.

Головною причиною відмови від імпорту газу є зростання внутрішнього виробництва та розвиток альтернативних джерел енергії. Україна активно впроваджує програми з енергоефективності, розвиває власні газовидобуткові потужності та ставить на розширення використання відновлювальних джерел енергії.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов повідомив: 

“Наш видобуток зосереджено переважно в Полтавській та Харківській областях, і ми його не тільки зберегли, а збільшили. Це дало нам змогу фактично входити в цю зиму без імпорту природного газу з інших країн. Уперше в історії України така подія відбулася, цю зиму ми пройдемо за рахунок власного газу нарешті”. 

Цей крок України відзначається як важливий крок у забезпеченні енергетичної безпеки та незалежності країни, що покладає фундамент для стійкого розвитку енергетичного сектору та позитивно впливає на економіку країни.

За матеріалами Дніпро Оперативний.