Цьогоріч Павлоградська станція екстреної меддопомоги отримала 26 нових «швидких»

17.09.2021 16:47   -

Павлоградська станція екстреної меддопомоги отримала ще 25 нових «швидких». Цьогоріч це вже друга поставка. Загалом автопарк оновили на 26 машин, – повідомляє ДніпроОДА.

«Сьогодні – ще одна поставка «швидких».  Вручаємо ключі від 25 автівок медикам Павлоградської «екстренки». На нових машинах медики зможуть швидше дістатися на виклик. А рятувати пацієнтів допомагатиме сучасне обладнання», – перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Місцевим бригадам передали французькі Citroen Jumper. Вони мобільні, зручні, надійні.

«За європейськими стандартами, такі автівки повинні оновлюватися кожній 2 роки. Павлоградська станція екстреної допомоги чекала на нові машини роками.  Тепер автопарк “швидких” оновлений на 100%», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Вдячний обласній владі за такий подарунок до Дня міста. Бачимо, що зміни відбуваються не тільки у Павлограді та області, а й по всій Україні. Країна оживає та розбудовується», – сказав міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Усередині «швидких» – усе необхідне для порятунку та реанімації «важких» пацієнтів. Зокрема, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори, балони з киснем.

«Коли прийшла працювати у 2007-му, їздили на УАЗах. Там і обладнання такого не було, і швидкість набагато менша. У нових машинах є все, щоб одразу проводити реанімаційні заходи. А ще ноші, вакуумні шини і комірці, спинальний корсет. Все це вкрай важливо при травмах спини, отриманих, наприклад, під час ДТП», – поділилася фельдшерка Юлія Біла. 

Щодоби 28 бригад виїжджають у середньому на 200 викликів.

«Найважливіше – вчасно доїхати на виклик, надати допомогу та довезти пацієнта до лікарні. Нові машини допоможуть у цьому. Дуже гарні і комфортабельні, є усе, що треба», – сказала фельдшерка Віта Бобрикова.

Загалом цьогоріч для бригад екстреної меддопомоги області закупили 177 нових машин.