Церква-онлайн: Православна Церква України запустила власний мобільний додаток

16.09.2021 13:33   -

15 вересня у приміщенні Київської православної богословської академії відбулась презентація застосунку “Моя Церква” від ПЦУ. Захід благословив навіть Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Цей мобільний додаток, як стверджують представники церкви, дозволить вірянам швидко отримувати новини, що стосуються життя церкви та релігійних питань. Тут також буде доступний молитовник, церковний календар та карти понад 4500 храмів ПЦУ. Окрім того, в особистому кабінеті користувача буде доступна функція онлайн-спілкування зі священником.

«На основі цього застосунку Церква в майбутньому планує розвивати свою присутність в цифровому просторі, – зазначив архієпископ Євстратій. – Перший реліз носить тестовий характер, ми прагнемо почути вірних, яку інформацію про Церкву та від Церкви вони хотіли б мати в своєму смартфоні. Однак спілкування через додаток, як і всяке віртуальне спілкування, не може і не буде заміняти для вірних особисте спілкування зі священиком, молитву в храмі та участь в богослужінні й таїнствах».

Додаток уже можна встановити через Google Play. В описі додатку на Google Play сказано, що застосунок допомагає користувачу “оперативно отримувати актуальні сповіщення та новини з життя Церкви, знайти відповіді на свої питання, побачити, де знаходиться найближчий до Вас храм та дізнатися з церковного календаря про свята й важливі події. А якщо Ви в дорозі чи просто не маєте під рукою молитовника, то в нагоді стануть розміщені в застосунку молитви. Для тих, хто хоче поспілкуватися на теми духовного життя, реалізовано можливість онлайн-чату зі священником”.

Деякі користувачі уже встановили додаток і оцінили його. Більшість відгуків позитивні, але дехто звертає увагу на неточність даних у картах і описах.

Задум гарний, але маса неточностей. Інформацію про храм потрібно отримувати безпосередньо від конкретної громади, а не брати з офіційного сайту єпархії. Наприклад, сайт Сумської єпархії ПЦУ містить 50 відсотків неправдивої інформації“, – коментує один із користувачів застосунку.