Центр Дніпра та парк Шевченка скоро з’єднає велосипедна доріжка

26.07.2021 13:17   -

У Дніпрі продовжується вдосконалення транспортної інфрастуктури і велосипедисти не виявились обділеними увагою – скоро буде завершено обладнання окремої доріжки для руху велосипедів та самокатів, що пролягатиме по Січеславській Набережній і поєднає центр міста і парк Шевченка. Про це повідомляє спільнота Urban.Dnipro.

Справді, кожен, хто гуляв по Набережній у Дніпрі, стикався із незручним моментом, коли прямо на пішоходів мчить велосипед чи самокат. Та й самим керманичам цих видів транспорту пішоходи створювали перепони. Саме тому, обладнання окремої смуги для руху згаданих видів транспортних засобів є доволі доречним.

На зображенні може бути: автомобіль, дорога та текст

Вже вимальовується нова велосипедна доріжка на Січеславській Набережній, що в майбутньому з’єднає центр із парком Шевченка. Це популярний у містян маршрут для поїздок велосипедом та самокатом. Нині, за відсутності окремої інфраструктури, більшість їдуть пішохідною частиною набережної — це створює незручності тим, хто гуляє та тим, хто намагається об’їхати їх. Це неправильно, адже потоки пішоходів та роверистів потрібно розділяти, щоб зручно було всім. Наразі велодоріжку заасфальтували, також заасфальтували паралельні паркомісця та влаштували лунки для дерев. Залишилося вкласти тротуарну плитку на хіднику та захистити його антипаркувальними стовпчиками“, – розказує Urban.Dnipro.

Наступного року розбудова велодоріжок триватиме – згідно із планами, вони з’єднають вулиці Нірінберга та Ливарну, а далі — цирк з парком Шевченка.