Тропічний шторм “Ґрейс” трішки вщух, наробивши шкоди, тепер очікують повторного удару по Карибах

22.08.2021 10:21   -

Шторм “Ґрейс” нарешті покинув постраждалі регіони Мексики після того, як пронісся по частині країни, починаючи з четверга – з сильним вітром та дощем. Це стало одним з найпотужніших штормів, що обрушився на узбережжя затоки за останні роки.

У штаті Веракрус загинули восьмеро людей, шестеро з яких були членами однієї сім’ї. Смертельні інциденти сталися у штаті Веракрус, де негода з корінням виривала дерева і викликала відключення електроенергії, від якого постраждали 565 тисяч мешканців.

У Мексиці в суботу, 21 серпня, тропічний шторм “Ґрейс” із проливним дощем і сильним вітром призвів до загибелі щонайменше восьми людей. Шестеро загиблих були членами однієї сім’ї, – повідомляє ВВС.

Зазначається, що у столиці штату – Халапі – через повені чимало вулиць перетворилися на “ріки бруду”. Шторм третьої категорії мав швидкість вітру до 125 миль на годину, або 201 км/год.

“Дах… все зникло, він усе забрав з собою”, – розповів житель міста Теколутла в штаті Веракрус Адольфо Лопес.

Нагадаємо, що найдужче вдарило по туристичних курортах Канкун і Тулум. Шквальний вітер потрощив автівки та будинки, а трьом сотням людей довелося переїхати до тимчасових помешкань.

Раніше шторм “Ґрейс” уже побував на Гаїті, Ямайці та Кайманових островах. Синоптики застерігають, що цього тижня буревій знову повернеться до Карибського регіону. Губернатор штату закликав людей шукати височини і попередив, що незабаром ще кілька річок затоплять з більшою кількістю дощів, які очікуються в ці вихідні.