Троє вчителів з Дніпропетровщини – у ТОП-50 кращих вчителів країни за версією Global Teacher Prize Ukraine

17.08.2021 16:09   -
Автор:

Українська “Нобелівка” для вчителів, премія Global Teacher Prize Ukraine, оголосила ТОП-50 педагогів країни, до якої увійшли 3 викладачі із Дніпропетровської області. Серед них вчителька англійської мови Ірина Бірюк, вчителька історії та правознавства Наталія Власова, вчитель хімії та біології Богдан Завидовський.

Ірина Бірюк регулярно залучає гранти на покращення школи та впровадила електронний документообіг, разом із учнями бере участь у програмах GoCamp, іграх «Mystery skype» та «Speeling bee», співпрацює з ГО «Кактус». Богдан Завидовський разом із колегами розширює напрямок STEAM-освіти, переформатовуючи його у  поняття SEPIA (STEM + Soft skills). До того ж, педагог залучений до розробки технології виробництва ентомопатогенних нематод для захисту культур відкритого грунту від шкідників. Учні Наталії Власової регулярно отримують призові місця у проєктах, конкурсах та олімпіадах, а сама Наталія на волонтерських засадах створила модельні програми для 5–9 класів НУШ.

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine щороку шукає та нагороджує вчителів-новаторів по всій Україні. Премію заснувала у 2017 році громадська спілка “Освіторія”, щоби відзначити досягнення вчителів не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Переможець отримує 250 000 грн, а фіналісти – безліч призів від партнерів у різних номінаціях.

Повний список ТОП- 50 дивіться у цій статті за посиланням.