Троє українських військових поранено в результаті вогню терористів

09.09.2021 09:50   -

Прес-служба ООС повідомила, що 8 вересня в результаті ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я – середньої важкості.

Ще одного військового було поранено вже вранці 9 вересня. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я – тяжкий.

Загалом, протягом минулої доби, 8 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Бойовики вели вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та артилерії калібром 122 мм, а також із гранатометів і стрілецької зброї.

У напрямку населених пунктів ОПИТНЕ та АВДІЇВКА російські найманці застосували міномети 120-го калібру по позиціях наших захисників. Неподалік ПАВЛОПОЛЯ противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. У районі населеного пункту ШИРОКИНЕ окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Також ворог здійснив прицільний обстріл з артилерії калібру 122 мм поблизу населених пунктів КРЯКІВКА та СТАРОГНАТІВКА. Біля ЗОЛОТОГО-4 збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, на ЛУГАНЩИНІ зафіксовано прольоти трьох ворожих безпілотників типу «ОРЛАН-10» із перетином лінії розмежування“, – уточнюється в повідомленні.