Трамп має усі шанси програти вибори Байдену

04.07.2020 11:25   -
Автор:

За останніми соціологічними даними кандидат у президенти від демократичної партії Джо Байден впевнено випереджає чинного президента республіканця Дональда Трампа за чотири місяці до дня виборів.

Байден й надалі збільшує перевагу над суперником що ближче до листопадових президентських виборів. Журнал Economist прогнозує переконливу (98%) перемогу Байдена у всенародному голосуванні, хоча цього може і забракнути для перемоги, як це сталося з Гілларі Клінтон, але у випадку з Байденом і вирішальний результат для перемоги серед колегії виборців теж на його користь (89%). Журнальні аналітики вважають, що Байден набере 345 голосів виборців із необхідними 270. Але найголовніше – це тенденція, яка для Байдена позитивна, а для Трампа негативна.

Байден набагато випередив Трампа серед небілих виборців, а серед жінок та молоді лідирує навіть з більшою перевагою, ніж свого часу Гілларі Клінтон, він також наздогнав Трампа серед виборців чоловічої статі, серед білих людей та людей середнього та старшого віку. Чотири роки тому саме ці виборчі групи стали основою перемоги Трампа на виборах президента США.

Зауважимо, що Байден має кращі результати, за будь-якого іншого кандидата у президенти США з 1992 року.

Він є першим кандидатом у президенти, який випереджає чинного президента, як це робив Джиммі Картер у 1976 році. А Картер, звісно ж, ​​переміг на тих виборах.

Нагадаємо, що 23 червня вийшла книжка колишнього радника Трампа з нацбезпеки Болтона “Кімната, де це сталося”, яку обговорює вся Америка, адже Трамп, нападаючи з образами на Болтона та книжку зробив їй неоціненну рекламу. Напередодні виходу книжки рано вранці, коли книжка Болтона вже у всіх американських магазинах лежить на полицях та чекає на покупців, Трамп у своєму твіті вдався до нечуваної лайки: «Кінчений Урод Джон Болтон – нікчема, який має бути у в’язниці з конфіскацією грошей та прибутків за поширення дуже Секретної інформації.» 

Болтон на ТБ заявив, що має велику надію, що Трамп – президент-непорозуміння одного терміну. Також Болтон заявив, що Трамп – НЕ консерватор і не республіканець,  і що він не голосуватиме за Трампа в листопаді.

Для українців був ексклюзив – можливість читати книжку в день її виходу в США.

Познайомитися з книжкою можна тут http://radiolemberg.com/ua-articles/ua-allarticles/dzhon-bolton- 

Джон Болтон: Розділ 14 КІНЕЦЬ ІДИЛІЇ‬ з книжки «Кімната, де це сталося» повністю присвячено подіям довкола України.‬

Повний переклад українською‬ — Angelica Gordon‬‬

Ось один абзац цієї книжки:

«Україна перебуває під інтенсивним московським політичним та економічним тиском. У 2014 році Москва організувала нелегітимну анексію Криму після військового втручання, це перша після 1945 року зміна европейських кордонів за допомогою військової сили. Московські війська залишилися дислокованими по всій території Донбасу на сході України, підтримуючи і фактично керуючи там сепаратистськими силами. Цей важливий московсько-американський диспут доводить, що через відмову вчасно прийняти України до НАТО ця велика, критично важлива країна залишилася вразливою до зусиль Путіна відновити московську гегемонію на теренах колишнього Радянського Союзу. На саміті НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року Адміністрація Буша намагалася запросити Сакартвело й Україну до членства в НАТО, але проти цього виступили европейці, особливо Німеччина та Франція. Трагічні наслідки стали очевидними вже в серпні, коли московські війська вторглися в Сакартвело, фактично залишивши дві провінції під контролем Москви, і такими вони залишаються донині. Страждання України почалися пізніше, але схема була такою ж. Відповіддю стали західні санкції, але Московія за Адміністрації Обами не відкликала військ і не змінила своєї войовничої поведінки, відчуваючи ту помітну слабкість, яку Обама проявив у всьому світі».

Автор – Боніфацій