Традицію буде відновлено – до Білого дому переїдуть дві вівчарки нового президента

11.11.2020 18:09   -

За шість місяців до перемоги на виборах, Джозеф Р. Байден чітко висловив свою позицію щодо домашніх тварин.

“Деякі американці святкують #NationalCatDay, деякі святкують #NationalDogDay”, – написав він у своєму твіті . “Президент Трамп не відзначає жодного. Це багато про нього говорить. Пора повернути домашнього улюбленця назад у Білий дім “, – повідомляє The New York Times.

Вперше за сто років цю традицію порушив Дональд Трамп, у якого тварин не було, відтак Білий дім чотири роки був порожнім.

Щонайменше 30 президентів мали собак, починаючи з Вашингтона, який був першим президентом, який завів собаку.

Демократ Джо Байден в січні має заселитися в Білий дім з двома німецькими вівчарками – Чемпом(Чемпіон) та Мейджором(Майор). У собак вже багато шанувальників в соціальних мережах: сторінка в Twitter, відкрита на їхню честь, має вже десятки тисяч фоловерів.

У січні, коли новообраний президент Байден переїде до Білого дому, трохи нормальності буде відновлено на вищому офісі країни, адже до нього та його дружини Джил Байден, приєднаються дві німецькі вівчарки: дванадцятирічний Чемпіон, і дворічний Мейджор.

Перший собака Чемпіон був подарунком Джил від Джо після переможних виборів 2008 року, коли його було обрано віцепрезидентом.

Зображення
Маленький Чемпіон з віцепрезидентом Джо Байденом

Коли президент Барак Обама знаменито пообіцяв своїм дочкам цуценя, якщо він виграє вибори, то і Джо Байден дав таку ж обіцянку своїй дружині, адже збирався стати віцепрезидентом. А їхні онучки назвали цуценя.

Зображення
Дорослий Чемпіон вже з президентом Джо Байденом

Ім’я песика, обране онучками Байдена(три дочки сина Гантера від першого шлюбу), теж з’явилося не випадково. Під час передвиборчої промови 2008 року Байден пригадав слова свого батька, який говорив: “Кожен раз, чемп [тобто чемпіон], коли тебе збивають з ніг, підводься!”

Другого собаку – Мейджора взяли в притулку для безхатніх собак Делаверської гуманістичної асоціації в 2018 році, після того, як їхня дочка (Джо і Джил) Ешлі надіслала батькові фотографію з гуманітарної асоціації штату Делавер.

Під час виборчої компанії собаки Америки брали активну участь у підтримці кандидата Джо Байдена.

Зображення
Biden dog parade down Second Street | Cape Gazette
Biden flag 2020 tie on dog bandana with flag Embroidered Joe | Etsy
Democrats' 'Ridin' With Biden' Car Caravan Rolls Through Laredo | TPR