Тимошенко підловили на брехні щодо Римського клубу

19.10.2018 10:45   -
Автор:

Українські інтернет-ЗМІ розповсюдили новина із заголовками «Юлія Тимошенко бере участь в саміті / засіданні Римського клубу» чи «Тимошенко представила Україну серед світових інтелектуалів». Ця новина є фейковим піаром і маніпулятивною брехнею, спрямованою на втягування престижної міжнародної організації у брудну виборчу кампанію в Україні”.
Про це заявив у Фейсбук народний депутат України та асоційований член Римського клубу з 2005 року Віктор Вовок, який брав участь у ювілейному зібранні та науковій конференції клубу в Римі, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “PRportal“.
Депутат написав, що є єдиним офіційним представником від України в цій організації і оприлюдену інформацію вважає маніпулятивною.
“Тимошенко стверджує на своїй фейсбук-сторінці, що «сьогодні (17.10.18) я в Римі, на саміті Римського клубу. Мені надзвичайно приємно представляти Україну на такому потужному зібранні світових інтелектуалів. Тут зібралися понад 400 визнаних міжнародних авторитетів та вископоставлених гостей з усього світу.». Кожна фраза тут містить, м’яко кажучи, неправду”, – написав Віктор Вовк.
За його словами “Саміт (засідання) Римського клубу відбувся напередодні – 16 жовтня, і Тимошенко там і близько не було і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення”. “Стверджую це як безпосередній багаторічний учасник засідань клубу, в т.ч. й в цьому році”, – додав народний депутат.
“Надалі 17-18 жовтня у Римі відбувалася відкрита для всіх наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці, що проводилася спільно з італійськими організаторами. Присутнім на конференції міг бути будь-який бажаючий, попередньо зареєструвавшись на сайті конференції. Цією нагодою скористалися понад 400 осіб – переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось саме серед цієї різнобарвної публіки і була пані Тимошенко разом із паном Немирею”, – написав Віктор Вовок.
Нардеп зазаначає, що на конференції Юлія Тимошенко пропбула лише кілька годин, “до обіду першого дня заради кількох піар фотографій і, як виявляється, фейкової новини в українських ЗМІ”.
“Щодо фото з новими співпрезидентами Римського клубу (до речі вперше в історії клубу жінками) – бельгійкою Сандрін Діксон-Деклев та південноафриканкою Мамфелою Рамфель – то Юлія Тимошенко, за свідченням моїх присутніх при цьому колег, спіймала їх на ходу і напросилася на спільну фотографію. Вони залюбки фотографувалися, до речі, з багатьма гостями і не підозрювали про підступність пані Тимошенко щодо використання фото в маніпулятивних цілях”, – заявив Віктор Вовк.
У Секретаріаті Римського клубу повідомили, що “Юлія Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було ВІДМОВЛЕНО!
Василь Вовк запевняє, що спростувати інформацію Юлії Тимошенко його попросило керівництво Римського клубу
“Ось і кінець фейковому піару Тимошенко з Римським клубом. Шкода лише, що в очах громадськості України доведеться ще довго відмивати Римський клуб від брудних інтриг цієї нечистоплотної пані”, – додав Василь Вовк.