Тільки призначили і вже звільняють: сьогодні ВР планує поміняти міністрів

30.03.2020 13:29   -
Автор:

Новий уряд Дениса Шмигаля було сформовано лише 4 березня 2020 року. Але, не пройшло навіть місяця і вже планують звільнити деяких міністрів.
Зокрема, сьогодні, 30 березня, на засіданні ВР планується призначення нових людей на посади у трьох міністерствах, повідомляє УП.
Зокрема, буде звільнено міністра охорони здоров’я Іллю Ємця та міністра фінансів Ігоря Уманського.
Ємець йде у відставку – Гончаренко про відставку Іллі ЄмцяИгорь Уманский - кто такой глава Минфина
Зауваження до професіоналізму членів нового уряду були ще під час його переобрання на початку березня, але міністри, яких планується звільнити сьогодні – поставили рекорд, адже вони не пробули на посадах навіть місяця.
Такі швидкі ротації в міністерствах говорять про одне – призначені туди люди були випадковими особистостями. Взагалі, урядова політика в області кадрів не може не дивувати – в складні для країни часи люди міняються щомісяця. Зрозуміло, що тільки для того, щоб увійти у курс справ у міністерстві потрібен час – але згаданим міністрам навіть цього не дали зробити.
«Другий уряд Зеленського побив рекорди швидкості зміни міністрів. Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров’я, й вже подали у відставку – в розпал коронавірусу», – написала у Фейсбук народний депутат Ірина Геращенко.
Ирина Геращенко голосовала в Раде, посещая одновременно Одессу ...
На пост глави МОЗ пропонують Максима Степанова, а в якості голови Мінфіну – Сергія Марченка.
На посаду міністра енергетики пропонують Ольгу Буславець. Цікаво, що Буславець, як і Степанов із Марченком, свого часу працювали в команді колишнього президента Порошенка.
«Всі вони… колись працювали в команді Порошенка на різних посадах. Тобто, лава запасних у Зеленського настільки мала, що там навіть немає вже на кого міняти провальних міністрів», – відзначила Геращенко.