ТЕС постраждала від критичних ушкоджень: ДТЕК повідомила про нестабільну ситуацію з електропостачанням у Дніпрі та області

14.02.2024 08:03   -

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, протягом цієї зими російські окупанти вже 40 разів атакували теплові електростанції компанії. Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини» 13 лютого, пише «Наше місто».

Найбільше постраждали:

  • ТЕС в Донецькій області
  • Дві ТЕС в Дніпропетровській області

Остання атака на ТЕС ДТЕК сталася в ніч проти 13 лютого. Внаслідок обстрілу було пошкоджено критичне та великогабаритне обладнання. ТЕС не працює. Більш того, швидко замінити обладнання не можна. Строки відновлення ТЕС можуть бути значними.

Сахарук заявив, що наразі в Дніпрі та Дніпропетровській області немає відключень світла. Проте схема електропостачання ненадійна, адже в області відсутнє важливе джерело електроенергії.

Енергетики ДТЕК та “Укренерго” працюють над тим, щоб забезпечити перерозподіл електроенергії та уникнути відключень у споживачів.

Ситуація з енергопостачанням залишається складною. Важливо економити електроенергію та бути готовими до можливих перебоїв.

За матеріалами Наше Місто.