Терористи готуються до війни, а Україна – до відведення військ

31.01.2020 17:49   -
Автор:

Незважаючи на відсутність спокою на лінії фронту на сході України, навіть у трьох визначених пунктах розведення військ (Золоте, Станиця Луганська і Петрівське), українська влада планує подальше розведення в інших районах.
Якщо узяти до уваги напруженість, яка виникла у стосунках із Москвою після недавніх заяв Зеленського у Польщі, то ці кроки здаються безглуздими ще більше – якщо дратуєш злого собаку за парканом, то не варто відкривати калітку.
Інтернет-видання UA.News опублікувало інтерв’ю зі співголовою Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитром Снєгірьовим, який прокоментував дану ситуацію.
Картинки по запросу
Зокрема, експерт зазначив, що заплановане розведення військ в районі н.п. Щастя може бути небезпечним через те, що тут розташована Луганська ТЕС, що живить електроенергією значну частину Луганської області. Крім того, саме тут є міст, здатний витримати пересування броньованої техніки. Залишення цих стратегічних у військовому і економічному смислі є абсурдним, оскільки ніхто наразі не може гарантувати, що ці позиції не будуть зайняті бойовиками.
На думку експерта, є всі підстави зберігати обережність і не довіряти терористам. Зокрема, танкові навчання Другого армійського корпусу «ЛНР» у т.зв. «Лутугинських таборах» біля селищ Круглик і Мирне, в яких задіяно до 60 броньованих засобів. Туди ж було перекинуто і важку артилерію. Ці озброєння не мають знаходитись в указаному місці згідно Мінських угод і домовленостей про розведення військ. Отже, очевидно, що терористи в принципі не дотримуються своїх обіцянок.
Навіть більше – 26 січня 2020 року на ділянці розведення № 3 біля селища Петрівське, російсько-терористичні війська зайняли колишні позиції підрозділів ООС на розведеній ділянці, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями в напрямку збройних формувань РФ. Метою таких дій є загострення ситуації на ділянці розведення.
Картинки по запросу
«Біля селища Золоте-4 безпілотник ОБСЄ зафіксував 650 протитанкових мін, встановлених бойовиками безпосередньо в межах району розведення, що є грубим порушенням домовленостей про демілітаризацію. Крім того, Золоте перебуває під постійними обстрілами бойовиків. Буквально в середу, 29 січня, було відновлене енергопостачання цих районів, що припинилося через обстріли з ворожої сторони. Супротивник використовує ствольну артилерію і міномети калібром 120 і 152 мм, що є грубим порушенням Мінських домовленостей у частині відведення такого важкого озброєння», – відзначив Дмитро Снєгірьов.
Картинки по запросу
На фоні очевидної демонстрації зневаги до взятих на себе зобов’язань, відкритих випадків провокації і обстрілів українських позицій із забороненого озброєння російсько-терористичними формуваннями, всі розмови, а тим більше дії, стосовно відведення українських військ від лінії розмежування здаються або наївною помилкою, або навмисною акцією з підриву обороноздатності України.
Днепр.Главное