Терористи 8 раз порушили режим тиші на Донбасі

03.02.2021 07:51   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 2 лютого, російсько-терористичні війська на Донбасі 8 разів порушили режим припинення вогню. Як уже повідомлялось раніше, внаслідок ведення ворогом снайперського вогню в районі населеного пункту Шуми, було важко поранено українського військовослужбовця – попри надану медичну допомогу, через важке ураження вояк, нажаль, помер.

Загалом учора терористи використовували для провокацій клумети, снайперську зброю, гранатомети та міномети. Провокації відбувались на багатьох ділянках лінії зіткнення – біля Південного, Кримського, Павлополя, Водяного та Авдіївки.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу Південного, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї… Біля Кримського окупанти відкривали вогонь з підствольного гранатомета, а поблизу населеного пункту Зайцеве – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Павлополя, окупанти вели прицільний вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів, а неподалік Водяного, що на Приазов’ї – захисники помітили роботу ворожого снайпера. Також, неподалік Авдіївки було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування, який скинув два постріли ВОГ-17 неподалік позицій Об’єднаних сил. Вмілими діями наших воїнів, безпілотник ворога було подавлено засобами радіоелектронної боротьби“, – сказано в повідомленні прес-служби.

Від початку поточної доби, 3 лютого, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.