Тендер на дніпропетровські дороги виграло підприємство-боржник

14.12.2015 17:05   -
Автор:

Дніпропетровські дороги увійшли в топ-10 тижневих закупівель, проте тендер виграла фірма з сумнівною репутацією
Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на інформацію “Вісника держзакупівель”, передає видання dnipro.depo.ua.

Згідно з оголошеними 2 грудня результати тендеру переможцем стало ТОВ “Українсько-Польське підприємство з іноземними інвестиціями “УПС”. Керівник підприємства – Палій Тарас Миколайович – балотувався до Дніпропетровської міської та обласної рад від партії “Відродження”.
За даними реєстру судових рішень, ТОВ “УПС” фігурує у кількох провадженнях, пов’язаних зі стягненням боргів.
Зокрема, до кінця листопада 2015 року згідно з мировою угодою, ухваленою Дніпропетровським господарським судом 26 лютого цього року, ТОВ”УПС” мало повернути управлінню капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 528 тис.грн., оскільки ще в 2013 році суд скасував тендер за поданням прокуратури – у відомстві наполягали, що тендер був проведений непрозоро.
Читайте також: АТОшники могут пройти бесплатные курсы и получить работу, – ДнепрОГА
За невиконання підряду із ТОВ “УПС” судиться ПАТ “Дніпроважмаш” і вимагає стягнути з підприємства понад 83 тис.грн (в тому числі пеню та інфляційні збитки).
ПАТ “Мостобуд” через суд вимагало від ТОВ “УПС” стягнути борг на суму майже 35 тис.грн. Претензія виникла через не розрахунок за виготовлені будматеріали ще у 2011 році для ремонту пр. Правди у Дніпропетровську.
В серпні 2015 року господарський суд присудив ТОВ “УПС” сплатити ПАТ “Дніпроважмаш” 39,4 тис.грн за невиконання підряду. Ще понад 15 тис.грн. підприємство мало сплатити “Заводу залізобетонник конструкцій” за договором 2013 року. В інтересах ТОВ “Тера-Лайт” ТОВ “УПС” має сплатити 184,6 тис.грн. за те, що не розплатилися за придбане обладнання. Триває судовий розгляд щодо позову ТОВ “Підприємство “Маст-Буд” до ТОВ “УПС” про стягнення боргу в сумі майже 170 млн.грн. Крім того ТОВ “УПС” має борги за електроенергію та тепло.
Відносно керівника ТОВ “УПС” було порушене кримінальне провадження за службовий злочин під час реконструкції мосту через р. Вовча у Павлограді. Позивачем виступала Павлоградська міськрада та заявляла збитки у сумі 208 716 грн. через неправдиві відомості щодо об’єму виконаних робіт. Проте за рішенням Жовтневого райсуду в жовтні цього року посадовець був звільнений від кримінальної відповідальності. Рішення ще не набуло законної сили.
Читайте також: Общественник рассказал, кому принадлежат маршрутки Днепропетровска
Триває судовий розгляд у Жовтневому райсуді кримінальної справи щодо ухиляння від сплати податків в особливо крупних розмірах (понад 7 млн.грн). Згідно даних обвинувачення, у схемі фігурує ТОВ “УПС”.
За даними видання “Наші гроші” Тарас Палій є сином екс-керівника ДП “Дніпропетровський облавтодор”.
Рішення останього тендеру оскаржував ТОВ “Меркурій капітал ЛТД”, що також брало участь у тендері, проте комісія визнала подані документи не відповідними вимогам конкурсу. Згідно з даними реєстру фізичних і юридичних осіб керівником підприємства є депутат Бабушкінської райради Дніпропетровська від “Опозиційного блоку” Олександр Боркута.
Оголошення про проведення та результати торгів підписував голова комітету конкурсних торгів, заступник керівника департаменту Олексій Самілик.
На даний момент ТОВ “УПС” проводить у Дніпропетровську ремонт вулиці Володимира Мономаха (колишня Московська).
Читайте також: Строительство днепропетровского метро сдвинулось с мертвой точки?