Тариф «Дніпропетровськгазу» ставить під загрозу безаварійне газопостачання

07.03.2018 15:15   -
Автор:

«Дніпропетровскгаз» отримує за доставку газу споживачеві 8 копійок з кожної гривні, сплаченої споживачем. Діючий тариф на розподіл природного газу покриває витрати компанії лише на 67,3%.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ПАТ «Дніпропетровськгаз».
ПАТ «Дніпропетровськгаз» направив до НКРЕКП обґрунтування проекту тарифу, який дасть можливість підвищити надійність газопроводів, утримувати їх у належному стані. Сьогодні капітального ремонту та заміни потребують 11,4% газопроводів, термін експлуатації яких перевищує нормативний.
Структурою нового тарифу передбачено витрати на забезпечення обліку природнього газу, а також проведення своєчасної повірки лічильників. Для цього «Дніпропетровськгазу» необхідно 162, 5 млн. грн.
Проектом тарифу також передбачено підвищення заробітної плати фахівців. Зараз середня зарплата працівника «Дніпропетровськгазу» складає 6 652 грн., що на третину нижче за середню зарплату в промисловості.
Компанія постійно відчуває дефіцит слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового обладнання, електромонтерів, водіїв і майстрів.