Танкісти відмінно потренувалися завдяки українській розробці

29.08.2020 13:53   -

На Рівненщині завершуються військові навчання у формі змагання на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України. Танкові екіпажі змагались у третій фінальній номінації – «Злагодженість дій підрозділу із використанням системи LASERTAG», – повідомляє АРМІЯ INFORM.

Вітчизняну систему LASERTAG уперше масово випробовують під час танкових двобоїв.  “Це щось схоже на тренажер, робота на якому наближена до реального бою”, – поділився своїми враженнями учасник змагань командир взводу 17-ї  танкової Криворізької бригади лейтенант Максим Захарченко.

– Ця система вперше використовується у масовій кількості. Нині – на танках. Хоча її можливо встановити й на іншу бронетехніку. Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі. Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним. Постріл супроводжується гучним звуком вибуху піротехніки, що підвищує реалістичність навчання. Кількість умовних пострілів може бути обмежена аналогічно до боєприпасів танка, – розповів керівник департаменту військового виробництва компанії SKIF Едуард Дебелий.

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка. З її допомогою танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка, – інформує АРМІЯ INFORM.