Танкер “Делфі” нарешті прибрали з одеського пляжу

11.09.2020 10:22   -
Автор:

Аварійний танкер Delfi, який учора вночі зняли з мілини на узбережжі Одеси, близько 14-ї години 10 вересня прибув в супроводі плавкрана “Атлас-4” та буксирів “Топаз” і “Діамант” до нафтогавані порту Чорноморськ.

Затонувший у берегов Одессы танкер «Делфи» успешно подняли — спустя 293 дня после крушения. В настоящий момент судно транспортируют в сторону черноморского порта. Долгожданная операция состоялась на рассвете — примерно в 6:30″, – повідомило 10 вересня видання Думская.

10 вересня близько 14-ї год танкер Delfi, який буксирували до порту Чорноморськ буксири “Топаз” і “Діамант”, минув Бурлачу балку і направився для швартування біля причалу №24. Наразі триває швартування судна у нафтогавані порту.

Одесса попрощалась с танкером Делфи, который сел на мель в районе одного из одесских пляжей. Кейс Делфи – это пример, как показать, кто в городе хозяин. В данном случае речь идёт о мэре Труханове, который не только привлёк нужных специалистов, но и взяв работы под личный контроль. Каждый из этапов которой был информационно отработан вплоть до счастливого финала“, – так прокоментував подію журналіст Кирил Сазонов.

У ніч на 22 листопада 2019 року штормові хвилі зірвали з якоря танкер Delfi, який перебував в акваторії порту “Южний”. Біля узбережжя Одеси судно сіло на мілину, членів екіпажу евакуювали. Судновласник кілька разів переносив терміни підйому танкера з мілини. 26 серпня 2020 року фахівці ТОВ “Краншип” поставили судно на рівний кіль.

Наприкінці серпня ДП “Адміністрація морських портів України” в особі Одеської філії АМПУ подала позов до власника танкера Delfi. Господарський суд Одеської області наклав арешт на судно і призначив на 23 вересня розгляд позову АМПУ про стягнення 2,4 млн грн з судновласника.