Такого ще не було! Труби Дніпра, які стріляють лазерами в небо

13.09.2020 10:28   -
Дніпро святкує День міста: Програма заходів на день міста Дніпро

Найбільшу в світі постіндустріальну масштабну світло-лазерну арт-інсталяцію Dnipro Light Flowers в Дніпрі запустили до Дня міста. На колишній промисловій території на лівому березі міста, зберегли 13 заводських труб – в панорамі більше 7 кілометрів. За допомогою світла, лазера і бездротової синхронізації вони працювали як єдиний артоб’єкт.

Заводська труба, яка вже не використовується, висотою 120 м покрилася понад 700 джерелами світла, а на верхівці було встановлено найпотужніший в Україні лазер. Шоу почалося о 21:45 і тривало 15 хвилин на Фестивальному причалі. 

Крім цього, вже з неділі, 13 вересня, кожен охочий зможе запустити лазерний салют зі свого смартфона. Умова – допомогти благодійному фонду Kiddo, зробивши свій внесок через додаток, яке розробили спеціально для цього інтерактиву. QR-коди з посиланнями на додаток також будуть у вигляді проекцій. 

Це буде перша частина масштабної постіндустріальної світло-лазерної арт-інсталяції. Перша частина – найвища труба, здивує дніпрян уже на День міста, решта буде реалізовано пізніше. Планується, що арт-інсталяція працюватиме щовечора в панорамі Лівобережжя, а двічі на тиждень буде транслюватися лазерне шоу.

Рік тому мешканців та гостей Дніпра вже радували унікальним лазерним шоу. Лазерне шоу, яке не має аналогів у всьому світі, створили і показали у Дніпрі. Унікальною є технологія. Її розробляла близько року команда із 30-ти спеціалістів різних сфер. Автори проекту впевнені, шоу приваблюватиме не лише місцевих, а й стане цікавим для туристів. Презентувалм його в День міста.