Сивохо «отримав на горіхи» від ветеранів російсько-української війни

12.03.2020 19:03   -
Автор:

Презентація секретаря РНБО Сергія Сивохо «Національної платформи примирення та єдності» була зірвана втручанням ветеранів російсько-української війни. Про подробиці повідомило ВВС.
На презентацію прийшли ветерани війни на Донбасі і пригадали Сивосі недавню його заяву про те, що в Україні відбувається «внутрішній конфлікт», що цілком відповідає тезам російської пропаганди.
Сергій Сівохо встиг виголосити промову і розповісти про свою концепцію платформи. Втім, після цього, ветерани полку «Азов», «Донбас» та інших українських підрозділів почали словесну перепалку із Сивохою та модераторами заходу, що зрештою переросло у штовханину.
Охорона вивела Сивохо із залу, втім, через штовханину, він упав на підлогу.
ввс
Під час свого виступу Сивохо сказав:
«Кожна війна закінчується миром. І війна на Донбасі не виняток. І нагадую, що Донбас – це Україна. Ви пам’ятаєте про це? Ми – так».
Втім, і Сивохо і його помічники уникали згадок про Росію і її роль у конфлікті на Донбасі, але не забували згадувати про «попередників», які «винуваті» у війні. Зрозуміло, що така риторика не могла бути сприйнята спокійно ветеранами.
На пряме питання ветеранів про те, хто є агресором, Сивохо відповів плутано, сказавши, що ініціювання внутрішнього конфлікту в Україні є проявом гібридної війни і під тиском визнав, що за цим стоїть Росія.
Поліція повідомила, що затримала кількох учасників акції за хуліганство.
Олександр Волков
«Дії правопорушників кваліфікують як хуліганство, вчинене групою осіб. На цей час до управління поліції доставили 15 активних учасників події. Проводяться заходи для встановлення інших правопорушників», – йдеться у повідомленні київської поліції.
На заході була присутня конфліктолог Марина Черенкова і вона з приводу ситуації сказала наступне:
«Це нормальний початок діалогу, коли люди, яких шість років не лікують від посттравматичного синдрому, реагують так. Не можна, коли держава посилає людей воювати, а потім не піклується про них».
Ветерани звинуватили Сивохо в тому, що він намагається зробити Україну частиною Росії і не має права говорити про війну і мир, адже всі роки війни на Сході не мав жодного відношення до захисту України.
«Такі люди, як Сівохо, не мають морального права взагалі говорити з нами про війну чи мир. Він всі шість років сидів у Києві, ходив по гумористичним передачам. А ми втрачали свій дім і своїх близьких. І зараз він приходить й каже, що ми маємо у когось просити вибачення і комусь щось пробачити. Хіба це я прийшов зі зброєю в Росію? Я нікого пробачати не збираюся ніколи», – сказав журналістам ветеран Олександр Волков, уродженець Донецька.
Картинки по запросу