Ситуація в зоні ООС: минула доба без втрат

12.04.2021 07:16   -

Прес-служба ООС повідомляє про 5 випадків порушення режиму припинення вогню за минулу добу, 11 квітня. Для обстрілів і провокацій терористи використовували мфномети та гранатомети, а також кулемети і стрілецьку зброю.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ, противник здійснив обстріл позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік селищ ЗАЙЦЕВЕ та ШУМИ, збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнює прес-служба.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 12 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков прокоментував останні повідомлення про зосередження російських військ біля українських кордонів. На його думку, пряме вторгнення малоймовірне, а тому такі дії РФ – це прагнення тиснути на Україну психологічно, змусивши приймати потрібні рішення.

Існують ризики, їх не можна недооцінювати, але я вважаю і маю надію, що все ж таки те, що відбувається, це скоріше демонстрація сили без наміру її застосування – заради певної мети… Тому думаю, що це зараз сигнал з боку офіційної Росії: запросіть нас до розмови. Ми такі потужні, сильні, з нами потрібно рахуватися і розмовляти через оті ризики, які ми вам демонструємо. Думаю, що така їхня головна мета. Другий чинник – внутрішній. Восени вибори до Державної Думи Росії. У них є свої внутрішні складнощі економічного характеру, в першу чергу, це подорожчання споживчого кошика на 30%“, – зазначив Резніков.