Ситуація у Кривому Розі стабільна та контролюється ЗСУ

28.04.2022 14:13   -

 У Кривому Розі відновлюють потужності великі підприємства. У магазинах вдосталь продовольства та є запас на кілька місяців. Працюють усі системи газо-, електро-, водопостачання. Ситуація у місті стабільна та контролюється ЗСУ. Про це під час онлайн-брифінгу в Дніпропетровській ОВА розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.  

 «Наші воїни відсунули лінію зіткнення від Кривого Рогу. Тепер вона вже всередині Херсонської області. За різними напрямками – 40-60 км від міста, – повідомив Олександр Вілкул. – Останні три доби орки на всій лінії зіткнення значно збільшили інтенсивність артилерійського вогню. Було кілька спроб штурмових дій. Завдяки мужності наших солдатів вони відбиті. Ворог зазнав значних втрат у живій силі і техніці».

 Він наголосив, що ситуація у Кривому Розі та районі стабільна. Повністю під контролем ЗСУ та військової адміністрації.

«Періодично виникають ситуації, коли під час обстрілу перебиваються лінії електропередач, водоводи та газопроводи. Фахівці героїчно відновлюють їх. Зараз в районі є один знеструмлений пункт. Займаємося відновленням», – сказав Олександр Вілкул. 

За його словами, аптеки та магазини працюють. Є запаси продуктів та медикаментів  на кілька місяців уперед. На великих підприємствах поновлено до 40% потужності. Налаштовуються нові логістичні ланцюжки з постачання сировини та продажу продукції. У Кривому Розі створена комісія з перейменування вулиць та площ, назви яких пов’язані з країною-агресором.

«Хтось каже, що це питання не на часі. Давайте після війни. Але моя думка категорична: не може бути вулиці Московської, Волгоградської, Бурятської. Проти нас воюють буряти, десантники. Якась орда. Яка може бути вулиця Бурятська?», – підкреслив Олександр Вілкул. 

Та наголосив: настрій у Кривому Розі та районі бойовий. Там готові боротися, відстоювати місто та країну.