Ситуація на Донбасі: 9 порушень режиму тиші за минулу добу

09.03.2021 11:22   -

За повідомленням прес-служби ООС, минулої доби, 8 березня, терористи здійснили 9 провокацій, порушивши режим припинення вогню. Для обстрілу українських позицій російські найманці використовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Окрім того, бойовики продовжують здійснювати мінування підконтрольних Україні територій протипіхотними минами ПОМ-2.

Зокрема, поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї та селища ПІСКИ окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.Поруч населеного пункту ОПИТНЕ російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а у передмісті ЗОЛОТЕ-4 – ще й зі стрілецької зброї.До того ж, в районі селища ЛЕБЕДИНСЬКЕ противник обстрілював наші позиції зі станкового протитанкового гранатомета“, – йдеться у повідомленні.

Для подавлення вогневої активності терористів українські військові змушені були відкривати вогонь у відповідь.

Бойових втрат і поранень в наших підрозділах за минулу добу не зафіксовано.

Вже від початку поточної доби терористи здійснили 3 збройні провокації – поблизу населеного пункту Красногорівка бойовики використали міномет 82-го калібру, а неподалік Пісків збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Терористи продовжують порушувати також домовленості з розведення озброєнь – 6 березня на тимчасово окупованих територіях Луганської області було зафіксовано розміщення ОВТ з порушенням ліній відведення: три гаубиці на транспортерах в населеному пункті Кадіївка та один танк поблизу н.п. Брянка.