Ситуація на Донбасі: 6 випадків порушення режиму тиші за добу

20.04.2021 06:51   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 19 квітня, російсько-терористичні угруповання на Донбасі вчинили 6 збройних провокацій, використовуючи зенітки, міномети, кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Так, неподалік АВДІЇВКИ ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля селища ПІВДЕННЕ – ще й з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Біля МАЙОРСЬКА російські окупанти здійснили обстріли з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.У передмісті ПІСКІВ противник використав великокаліберні кулемети, підствольні та станкові протитанкові гранатомети. У районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2“, – сказано в повідомленні.

Бойових втрат і поранених серед українських військових немає.

Станом на 7 годину ранку, 20 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік ЗОЛОТЕ-4 ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем.

Варто зазначити, що 19 квітня, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом з Командувачем операції Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком на виконання завдання Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України проінспектували позиції підрозділів системи МВС, які залучені до проведення ООС.

«Ми проводимо інспекційну поїздку, яка має на меті проконтролювати ключові функції оборони, які покладені на підрозділи Національної гвардії, а також на інші підрозділи системи МВС, які входять в сили ООС. Розраховуємо на мирний розвиток подій, уникнення тієї ескалації, яку готують російські найманці та російські збройні сили, але водночас – ми повністю готові захищати наші рубежі. Основне завдання нашої перевірки – визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Інспекція проходить по всій лінії фронту – у Донецькій та Луганській області. З 2015 року – це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів, а зважаючи на ту істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сміливо сказати, що це найбільша загроза», – сказав Арсен Аваков.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та просто неба